Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

Logo Kaufland, Implicarea face diferenta

Arçelik a obținut cel mai mare scor din industria de electrocasnice în ceea ce privește sustenabilitatea

Facebook
LinkedIn

Arçelik, grupul din care face parte compania Arctic, a obținut cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în cadrul clasamentului S&P Global Corporate Sustainability Assessment, desfășurat în octombrie 2023. Aceasta reprezintă o evaluare anuală de referință a practicilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), stând la baza Indicelui de sustenabilitate Dow Jones.

Arçelik a înregistrat un scor de 86/100, fiind cel mai mare punctaj dintre cele 46 de companii evaluate din industria de bunuri de uz casnic de folosință îndelungată. Această performanță evidențiază angajamentul continuu asumat de Arçelik pentru un viitor sustenabil și consolidează poziția companiei în elita producătorilor de electrocasnice.

Recunoașterea a fost precedată de Conferința Adunării Globale a Națiunilor Unite, în cadrul căreia compania s-a alăturat inițiativei de sprijin în accelerarea obiectivelor pentru 2030, Forward Faster, asumându-și angajamente semnificative în trei domenii-cheie: mediu, apă și finanțare durabilă. 

„Este un privilegiu să obținem cel mai mare scor în cadrul Indicilor de Sustenabilitate Dow Jones, pentru al cincilea an consecutiv. Acest rezultat reprezintă o recunoaștere a businessului nostru și a eforturilor Arçelik de a construi un viitor mai durabil, nu numai pentru companie, ci și pentru clienții noștri. Sustenabilitatea este profund înrădăcinată în fiecare aspect al lanțului valoric al Arçelik. Acțiunile noastre vizează crearea unui efect de domino pozitiv, pentru a încuraja consumatorii să facă alegeri mai sustenabile, care să contribuie la modelarea unui viitor mai bun pentru Planetă, societate și sănătatea tuturor. Sunt încântat de perspective, alimentat de succesul de până acum al companiei noastre, cu dorința constantă de a genera și mai multe schimbări benefice pe viitor, inclusiv îndeplinirea obiectivelor noastre de a reduce emisiile GES din domeniile 1, 2 și 3”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO al Arçelik.

Cu un scor ESG impresionant și angajamentul permanent pentru sustenabilitate, Arçelik continuă să inspire alte companii să acorde prioritate responsabilității față de mediu, impactului social și practicilor de bună guvernare.
Prin stabilirea unor standarde înalte și prin exemplul propriu, Arçelik își aduce contribuția semnificativă pentru construirea unui viitor durabil, în beneficiul tuturor.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: