Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

BUNE PRACTICI: Raiffeisen Bank S.A – Structuri de administrare

Facebook
LinkedIn

Administrarea Raiffeisen Bank S.A. este realizata intr-un sistem dualist format din Directorat si Consiliul de Supraveghere. Sistemul dualist permite segregarea responsabilitatilor de conducere a unei societati comerciale – indeplinite de Directorat – de responsabilitatile de control ce sunt indeplinite de Consiliul de Supraveghere. Sistemul dualist asigura eficientizarea procesului de luare a deciziilor operative, intarind totodata controlul asupra factorilor de decizie.

Consiliul de Supraveghere si Directorat

Consiliul de Supraveghere exercita un control permanent asupra activitatii curente de conducere a bancii realizata de catre Directorat. Consiliul de Supraveghere este format din 9 membri, numiti de Adunarea Generala a Actionarilor pentru mandate de 4 ani, cu posibilitatea de a fi realesi pentru perioade suplimentare.

Directoratul asigura conducerea operativa a bancii. Directoratul este format din 7 membri, numiti de Consiliul de Supraveghere pentru mandate de pana la 4 ani, cu posibilitatea de a fi realesi pentru perioade suplimentare.

Activitatile Consiliului de Supraveghere si Directoratului sunt reglementate de legislatia romana in vigoare si guvernate de prevederile Actului Constitutiv al Bancii.

Actionari

Registrul Actionarilor Raiffeisen Bank S.A. este administrat de Departament Secretariat General, Actionariat si Participatii al Raiffeisen Bank S.A.

In sedinta din 28 septembrie 2002, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a aprobat noul statut juridic de societate de tip inchis pentru Raiffeisen Bank S.A.. CNVM a atestat faptul ca, incepand cu data de 17.10.2002, actiunile bancii nu mai sunt tranzactionate pe o piata reglementata.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: