PARTENER
STRATEGIC

Consiliul pentru Standarde Internaționale de Sustenabilitate a publicat standardele sale IFRS S1 și IFRS S2

Facebook
LinkedIn

Consiliul pentru Standarde Internaționale de Sustenabilitate (ISSB) a publicat astăzi standardele sale inaugurale – IFRS S1 și IFRS S2 – deschizând o nouă eră a prezentării de informații legate de sustenabilitate pe piețele de capital din întreaga lume. Standardele vor contribui la îmbunătățirea încrederii în informațiile furnizate de companii cu privire la sustenabilitate pentru a informa asupra deciziilor de investiții.

Și, pentru prima dată, standardele creează un limbaj comun pentru prezentarea informațiilor privind efectul riscurilor și oportunităților legate de climă asupra perspectivelor unei companii.

„Ziua de astăzi reprezintă rezultatul a mai mult de 18 luni de muncă intensă pentru a oferi un set inaugural de standarde de publicare a informațiilor privind dezvoltarea durabilă pentru piețele globale de capital. Standardele ISSB au fost concepute pentru a ajuta companiile să își prezinte povestea sustenabilității într-un mod solid, comparabil și verificabil. Ne-am consultat îndeaproape cu piața pentru a ne asigura că standardele sunt proporționale și că vor avea ca rezultat prezentări de informații relevante pentru luarea deciziilor de investiții”, a declarat Emmanuel Faber, președintele ISSB,.

IFRS S1 oferă un set de cerințe de prezentare a informațiilor concepute pentru a permite companiilor să comunice investitorilor despre riscurile și oportunitățile legate de sustenabilitate cu care se confruntă pe termen scurt, mediu și lung. IFRS S2 stabilește informații specifice referitoare la climă și este conceput pentru a fi utilizat împreună cu IFRS S1.

Ambele încorporează în totalitate recomandările Grupului operativ privind informațiile financiare legate de climă (TCFD).

Adoptarea standardelor ISSB

Acum că IFRS S1 și IFRS S2 au fost publicate, ISSB va colabora cu jurisdicțiile și companiile pentru a sprijini adoptarea lor. Primii pași vor consta în crearea unui grup de implementare a tranziției pentru a sprijini companiile care aplică standardele și în lansarea unor inițiative de consolidare a capacităților pentru a sprijini implementarea efectivă.

ISSB va continua, de asemenea, să colaboreze cu autoritățile jurisdicționale care doresc să impună prezentarea de informații suplimentare față de nivelul de bază global și cu GRI pentru a sprijini raportarea eficientă și eficace atunci când standardele ISSB sunt aplicate în combinație cu alte standarde de raportare.

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: