Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

DSV Road estimează că cererea pentru soluții de transport verde se va dubla în 2023 față de anul trecut

Facebook
LinkedIn

Compania de transport de mărfuri DSV Road estimează că, în România, cererea pentru soluții de transport verde se va dubla în 2023 față de anul trecut, fiind un interes crescut în special din partea companiilor multinaționale, care operează și local, care monitorizează emisiile pentru întreg lanțul de logistică și care urmăresc să atingă cât mai repede obiectivele ESG.

De asemenea, pentru a reduce impactul asupra mediului, companiile folosesc preponderent soluția de grupaj de mărfuri, care în 2023 va avea o creștere de 30%, potrivit estimărilor DSV Road. În acest context, compania vizează dezvoltarea diviziei Green Transport.

“Unul dintre cei mai importanți factori care influențează emisiile de CO2 în transportul rutier este modul în care optimizezi spațiul disponibil într-un camion cu ajutorul  grupajului de mărfuri. O planificare atentă, cu un program predictibil datorat timpului fix de tranzit, programărilor fixe pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor, și minimizarea kilometrilor în gol ajută, totodată, la reducerea CO2. De asemenea, considerăm că trebuie încurajate investițiile durabile în viitorul transportului verde rutier, inclusiv în producția de biocombustibil, dar și în dezvoltarea infrastructurii necesare pentru camioane electrice”, a declarat Mihai Teodorescu, Country General Manager Road România și Sustainability Ambassador.

Soluția DSV de raportare a emisiilor de CO2 oferă o imagine de ansamblu și o analiză completă a datelor privind emisiile din lanțul de aprovizionare, cu rapoarte fiabile și precise, colaborând cu una dintre cele mai importante companii de calcul al emisiilor din transportul de mărfuri, EcoTransIT World. Totodată, prin parteneriatul DSV cu Gold Standard, companiile pot susține programe de reducere a emisiilor de carbon în întreaga lume, mai ales în mediile defavorizate.

De asemenea, la nivelul grupului DSV este disponibil un fond de finanțare în valoare totală de 1 miliard de coroane daneze (peste 134 milioane euro), din care pot fi atrase investiții în programe de ESG, de reducere a CO2 și de protejare a mediului în România.

România este una dintre cele mai importante piețe din regiune pentru grupul danez DSV, prezent local de aproape 30 de ani. Astfel, pentru 2023, compania DSV Road se așteaptă la o creștere a business-ului cu 10%, după ce anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro, mai mare cu 40% decât în 2021, datorită creșterii numărului de clienți și a cererii pentru toate tipurile de transport, în special grupaj și intermodal.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: