Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

E.ON a finalizat trei centrale fotovoltaice pentru grupul AgranoLand, investiție de 1 milion de euro

Facebook
LinkedIn

 

  • Centralele au fost instalate în trei localități din județul Vrancea și vor produce anual peste 1.290 MWh de energie electrică;
  • Energia preluată în autoconsumul beneficiarului generează o independență energetică de 35%;
  • AgranoLand își va reduce emisiile de CO2 cu aprox. 367 tone pe an;

E.ON Energie România a finalizat construcția și instalarea a trei sisteme de generare a energiei fotovoltaice pentru compania AgranoLand, jud. Vrancea, în cadrul unui parteneriat încheiat în anul 2022, valoarea investiției depășind 1 milion de euro.

Cele trei centrale de 400 kW, 180 kW, respectiv 160 kW au fost instalate pe terenurile care deservesc o fermă zootehnică, un siloz și o moară aparținând beneficiarului, din localitățile Odobești, Gara Cotești și Podu Zamfirei (județul Vrancea). Puterea nominală instalată este de aproximativ 1MWp și asigură anual circa 1.290 MWh de energie electrică regenerabilă. Au fost montate peste 2.000 de module fotovoltaice și, prin acest sistem, grupul AgranoLand își va asigura din surse regenerabile 35% din energia electrică necesară. De asemenea, își va reduce emisiile de CO2 cu aprox. 367 de tone în fiecare an.

„Dorim să sprijinim tot mai multe companii în eforturile lor de a-și eficientiza consumul de energie și de a deveni mai prietenoase cu mediul, iar astfel de proiecte, precum cel dezvoltat în parteneriat cu AgranoLand, ne reconfirmă faptul că obiectivul nostru de a ne înscrie decisiv pe drumul sustenabilității, alături de clienții noștri, este cel corect”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

E.ON a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de investiție pentru eficientizarea energetică, de la consultanță și proiectare personalizată, până la implementare și finanțare.

Pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 285 de proiecte finalizate, în valoare totală de 49 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 63 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 14.300 de tone în fiecare an.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: