Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

E.ON a instalat o centrala fotovoltaică pentru Cemacon, cu o investiție de circa 850.000 de euro

Facebook
LinkedIn
  • Cu o putere instalată de peste 1MWh, centrala va asigura o parte importantă din necesarul de energie electrică al parcului industrial Recea (jud. Sălaj);
  • Anual, Cemacon își va reduce emisiile cu circa 300 tone CO2 și își va optimiza costurile cu energia cu aproximativ 83.000 de euro;

 

E.ON Energie România a realizat o nouă centrală fotovoltaică în cadrul parteneriatului încheiat cu producătorul român de cărămidă, Cemacon, valoarea investiției ridicându-se la circa 850.000 de euro.

Pe acoperișul fabricii din parcul industrial Recea (jud. Sălaj) a fost montat un sistem care cuprinde de 2.176 de module fotovoltaice, cu tehnologie monocristalină. Acesta va genera, în medie, 976 MWh/an acoperind astfel, împreună cu centrala de cogenerare, o mare parte din necesarul de energie electrică al acestui parc industrial.

Mai mult, anual, Cemacon își va optimiza costurile cu energia cu aproximativ 83.000 de euro, iar amprenta de carbon se va reduce cu circa 300 de tone, echivalentul emisiilor anuale a 1.000 de case.

„Partenerii noștri de business sunt tot mai preocupați de energia verde și dornici de a fi independenți din punct de vedere energetic. De aceea noi le suntem alături, pe acest drum al decarbonizării, și venim cu soluții personalizate, la cheie. Soluțiile noastre îi ajută să își îndeplinească obiectivul și devină independenți energetic”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, până la acest moment, peste 330 de proiecte finalizate, valoarea totală depășind 58 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de circa 77 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 20.611 de tone în fiecare an.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: