PARTENER
STRATEGIC

Eurelectric: Studiul Decarbonisation Speedways – trei scenarii pentru ca Europa să atingă ținta de carbon zero net

Facebook
LinkedIn

Eurelectric, asociația de profil care reprezintă industria energiei electrice la nivel european a publicat un studiu de referință care evidențiază trei scenarii pentru ca Europa să atingă ținta de carbon zero net.

Privind spre 2030, 2040 și 2050, studiul „Decarbonisation Speedways” (Autostrăzile decarbonizării) confirmă rolul-cheie al electrificării curate în accelerarea drumului Europei către neutralitatea climatică și subliniază potențialul acesteia în reducerea facturilor la energie pentru gospodării. Succesul Europei depinde, totuși, de factori decisivi, inclusiv de reforma pieței de energie electrică, autorizațiile, rețelele și competitivitatea industrială.

Studiul subliniază faptul că energia curată și regenerabilă este soluția rentabilă pentru reducerea emisiilor și a consumului de energie, datorită eficienței energetice superioare. Transporturile vor avea cel mai mult de câștigat în ceea ce privește eficiența, cu o reducere de cel puțin 53% a consumului de energie în 2050 față de anul 2015.

„Decarbonisation Speedways” arată că, până în 2040, capacitatea de producție de energie electrică va trebui să se tripleze, împreună cu o extindere de zece ori a surselor regenerabile și o bază stabilă a capacității de a asigura aproximativ 4.600 TWh din cererea finală de energie electrică până în 2040. Atingerea unor astfel de cifre descurajante necesită politici favorabile.


„UE are obiective foarte de ambițioase pentru 2030. Schimbarea treptată pe care o realizăm deja în acest deceniu va determina succesul nostru în atingerea oricărui obiectiv pe care ni l-am putea stabili pentru 2040. De aceea, trebuie să ne concentrăm acum asupra progresului efectiv. Acest lucru înseamnă asigurarea încrederii investitorilor, atingerea vitezei maxime pentru a permite generarea de energie și infrastructura rețelei, susținerea competitivității – și modernizarea rețelelor noastre pentru a gestiona un sistem energetic mai mare și mai complex”, a declarat Leonhard Birnbaum, președintele Eurelectric și CEO E.ON.

Investițiile masive în generarea de energie și în infrastructură sunt esențiale pentru o tranziție energetică de succes.

Cu politici bine concepute, consumatorii ar putea economisi anual 175 de miliarde de euro prin evitarea importurilor de combustibil și ar putea beneficia de facturi mai mici la energie. Reducerea emisiilor și a consumului de energie, calitatea aerului, conservarea biodiversității, crearea de locuri de muncă și competitivitatea ar aduce, de asemenea, beneficii Europei și ar reduce costurile pentru economie.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: