Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

Kärcher investește în dotarea cu panouri fotovoltaice

Facebook
LinkedIn

Kärcher a investit aproape 100.000 de euro în dotarea cu panouri fotovoltaice a sediului inaugurat anul trecut în Pipera. Până în acest moment, compania și-a redus costurile pentru consumul convențional cu aproximativ 45%.

Panourile fotovoltaice pentru sediul Kärcher au fost instalate în doar trei săptămâni. Până în prezent, acestea au generat o economie a consumului convențional de aproximativ 45%, iar investiția de aproape 100.000 de euro este preconizată a se amortiza în maximum 6 ani de la instalare.
Mai mult, pentru următorul an, obiectivul Kärcher România este de a-și continua aportul la reducerea poluării prin investiția într-un nou sistem fotovoltaic, pe acoperișul depozitului. Acesta va avea o putere și mai mare, de 130 kW/h, și va produce energie verde, ce va fi distribuită în rețea.

Inițiativa face parte din strategia companiei de a contribui la un viitor sustenabil, participând astfel la reducerea amprentei de carbon, conform angajamentului asumat prin strategia de sustenabilitate – producție globală neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2025.

Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate, depunem toate eforturile pentru a contribui la reducerea poluării și la protejarea mediului înconjurător. Noul proiect de dotare a sediului cu panouri fotovoltaice va contribui atât la obținerea energiei din surse regenerabile, cu zero emisii de carbon, cât și la reducerea costurilor operaționale, un aspect important pentru contextul economic imprevizibil în care ne aflăm”, spune Mihaela Dărângă, Director de Marketing, Kärcher România.

Tranziția către energia regenerabilă reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Kärcher, în scopul combaterii schimbărilor climatice și protejării mediului.

Având o capacitate de 100 kW, sistemul fotovoltaic va fi în măsură să acopere o parte semnificativă a nevoilor energetice ale sediului Kärcher. Energia generată va alimenta sistemele de iluminat, echipamentele IT și alte dispozitive electrice, contribuind astfel la reducerea consumului de energie, precum și la o mai bună estimare legată de costurile cu energia.

În calitate de lider global în domeniul tehnologiei de curățare, Kärcher este hotărât să își asume responsabilitatea și să acționeze în conformitate cu principiile dezvoltării durabile. În acest sens, compania dezvoltă și pune la dispoziția clienților soluții inovatoare prietenoase cu mediul. Printre acestea se regăsesc produse care dispun de modul economisire a energiei și funcționează cu baterii Li-ion, ce reduc substanțial consumul de energie și ajută clienții să reducă poluarea și să contribuie la protejarea mediului.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: