Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

Lavazza: Creștere cu 17,6 a veniturilor, fapt ce reflectă integrarea criteriilor ESG în modelul de afacere

Facebook
LinkedIn

Lavazza Group, unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe piața cafelei și cafeaua oficială la Roland Garros, a ales prestigiosul turneu francez pentru a-și prezenta viziunea de dezvoltare, alături de cele mai recente rezultate privind sustenabilitatea.

Grand Slam-ul Roland Garros devine astfel o platformă strategică pentru a anunța cele mai recente rezultate ale inițiativelor sociale și de mediu #BlendForBetter, așa cum au fost publicate în Raportul de sustenabilitate 2022.

Lavazza Group a raportat rezultate excelente în 2022, cu o creștere a veniturilor cu 17,6% față de 2021, datorită unei strategii eficiente de internaționalizare, în care piața din Franța a fost lider datorită unor noi achiziții și a unui flux continuu de inovații, care reflectă integrarea criteriilor ESG în modelul de afacere.

Lavazza și sustenabilitatea la Roland Garros: Ultimele rezultate din raportul de sustenabilitate

 98% din cafeaua Lavazza este produsă folosind energie regenerabilă;

  • 25 milioane de euro investiți până în 2022 în strategia privind ambalajele durabile;
  • 66% din ambalajele utilizate de întregul portofoliu de produse al Grupului sunt deja reciclabile, obiectivul fiind ca până în 2025, 100% din ambalaje să fie reciclabile, în linie cu misiunea pe termen lung a Grupului Lavazza „Roadmap to Zero”;
  • peste 89% din deșeurile generate de instalațiile de producție sunt valorificate și reciclate;
  • 97% din deșeurile vegetale de la prelucrarea cafelei în fabricile italiene sunt transformate în îngrășăminte.

De la investiții în ambalaje ecologice, în conformitate cu Planul privind ambalajele durabile (25 de milioane de euro până în 2022), la utilizarea extinsă a energiei din surse regenerabile (98% din energia pentru producerea cafelei este energie regenerabilă) și recuperarea și reciclarea deșeurilor (peste 89% din deșeurile generate de unitățile de producție sunt recuperate sau reciclate). Angajamentul social și de mediu al Lavazza, este: un Viitor Durabil este la îndemâna noastră dacă lucrăm inteligent.

Un rol cheie în realizarea acestei viziuni îl joacă Fundația Lavazza, cu care am dat o structură eforturilor companiei încă din 2004, începând cu sprijinul acordat comunităților producătoare de cafea prin proiecte măsurabile de care beneficiază peste 180.000 de cultivatori de cafea, organizate în 33 de programe dezvoltate în 21 de țări diferite.

La Reserva De ¡Tierra! Cuba, experiența unei cafele sustenabile contemporane, este unul dintre rezultatele angajamentului social și de mediu al Lavazza.

În 2018, în Cuba, Lavazza Group a lansat un program de dezvoltare durabilă prin Fundația Lavazza, în colaborare cu Ministerul Agriculturii din Cuba, GAF (Grupo Empresarial Agroforestal) și AICEC Torino (Agenzia di Interscambio Culturale ed Economico con Cuba), având două obiective principale. Primul este acela de a reînvia cultivarea cafelei în țară, care a fost redusă drastic de exploatare și defrișare la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, contribuind astfel la programul de reîmpădurire aflat în curs de implemnetare. Al doilea obiectiv este legat de restabilirea calității cafelei verde cubaneze la nivelelul de excelență care a făcut-o faimoasă pe plan mondial, începând cu îmbunătățirea condițiilor socio-economice ale comunităților locale producătoare de cafea și cu un accent special asupra femeilor și tinerilor.

„Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte pe care Fundația Lavazza le-a întreprins de când s-a lansat în 2004. Datorită eforturilor extraordinare și angajamentului colectiv al multor jucători, programul a reușit să relanseze, pornind de la zero, unul dintre cele mai vechi centre de producție de cafea de calitate. Această inițiativă este menită să revigoreze producția cubaneză care a dispărut cu mulți ani în urmă, dar a rămas o legendară în mintea celor care au cunoscut-o, ca și noi, o companie din domeniul cafelei de peste 125 de ani”, a concluzionat Giuseppe Lavazza.

Acest program de dezvoltare durabilă a condus la formarea unei asociații economice cubaneze care să susțină dezvoltarea structurală în lanțul de producție a cafelei, astfel încât o industrie care a rămas latentă în ultimii ani să își poată atingă potențial maxim în prezent. Aceasta reprezintă și originea noii La Reserva De ¡Tierra! Cuba, care conține boabe cultivate de 170 de fermieri din provinciile Santiago și Granma pe care Fundația le-a implicat în proiect. Povestea acestei cafele poate fi urmărită în totalitate de iubitorii de cafea pentru o transparență sportită, precum și garantată de tehnologia blockchain integrată, care oferă acces consumatorilor la informații complete privind lanțul de aprovizionare și produs, de la stadiul de plantație până la ceașca de cafea.

Colaborarea Grupului Lavazza cu autoritățile locale implicate în activitățile fundației a rezultat într-un mix care presupune grija față de fermieri, promovează rolul femeilor și tinerilor și ajută mediul în ceea ce privește conservarea pădurilor și împărtășirea bunelor practici agricole. Toate acestea îmbunătățesc calitatea cafelei și condițiile socio-economice ale comunităților producătoare de cafea.

În cele din urmă, într-un context social și de mediu complex precum cel din Cuba, inovația tehnologică joacă, de asemenea, un rol central în a ajuta fermierii să facă față impactului schimbărilor climatice asupra unei culturi deosebit de vulnerabile, precum cafeaua. Datorită sistemelor tehnologice introduse în cadrul proiectului fundației, acum există o monitorizare constantă a condițiilor din plantații, de la temperatura aerului la acumularea apei pluviale și de la viteza și direcția vântului și până la umiditatea solului, ajutând fermierii să folosească rapid cele mai potrivite tehnici pentru a-și proteja producția de cafea.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: