Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

Mars a anunțat planul de acțiune prin care își va înjumătăți emisiile de carbon până în 2030 în întregul lanț valoric

Facebook
LinkedIn
  • Mars a publicat un plan de acțiune open-source – Foaia de Parcurs Net Zero – pentru a accelera acțiunile întreprinse cu scopul de a atinge emisii de carbon Net Zero, aceasta incluzând și un nou obiectiv de a înjumătăți emisiile până în 2030 în întregul său lanț valoric. Acesta este un obiectiv al acționarilor.
  • Mars va investi 1 miliard de dolari în următorii trei ani pentru a stimula măsurile de combatere a schimbărilor climatice— de la fermă la consumator, inclusiv la produse dedicate animalelor de companie, de la lanțul de aprovizionare la magazin, de la case la clinici veterinare.
  • Acest anunț vine în contextul în care un nou și important sondaj realizat de Ipsos arată că în medie 69% dintre adulții din cele mai mari 7 economii ale lumii consideră că întreprinderile ar trebui să se concentreze asupra combaterii schimbării climatice la fel de sau mai mult decât asupra provocărilor economice.

 

Compania Mars a lansat Foaia de Parcurs Mars Net Zero, un plan de acțiune decisiv pentru a obține zero emisii nete de gaze cu efect de seră (GES) în întregul său lanț valoric până în 2050. Planul include un nou obiectiv aprobat de Science Based Targets Initiative, de a reduce emisiile de carbon cu 50% până în 2030, pornind de la un nivel de referință din 2015, ca etapă intermediară spre Net Zero până în 2050.

Compania a atins cel mai mare nivel al emisiilor în 2018 și a redus emisiile de GES în termeni absoluți cu 8% sau 2,6 milioane de tone metrice față de un nivel de referință din 2015, în timp ce afacerea a crescut cu 60% în această perioadă.* Ca parte a planului de acțiune, Mars va investi peste 1 miliard de dolari în următorii trei ani și va continua să aloce resurse financiare în funcție de necesități până la atingerea obiectivului Net Zero. De la fermele în care se cultivă alimente pentru oameni și animale de companie până la clinicile veterinare în care sunt îngrijite animalele, Mars ia măsuri imediate pentru a reduce emisiile de GES în toate activitățile sale, pentru a contribui la construirea unui viitor mai bun și mai sustenabil pentru toți. Net Zero se referă la o stare în care gazele cu efect de seră sunt reduse semnificativ, asigurându-se în același timp că orice alte emisii care nu pot fi eliminate sunt compensate, de exemplu, prin certificate de eliminări de înaltă calitate ale dioxidului de carbon.

Publicarea planului vine după anunțul recent al IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), sprijinit de ONU, conform căruia în problema climatică este necesar să se ia măsuri drastice „acum ori niciodată” pentru a evita un „dezastru”.

De asemenea, planul a fost publicat pe fondul rezultatelor unui nou sondaj realizat de Ipsos, contractat de Mars, care arată că în ciuda situației economice dificile actuale, în medie 69% dintre adulții din cele mai mari 7 economii ale lumii consideră că întreprinderile ar trebui să se concentreze asupra combaterii schimbării climatice la fel (32%) sau mai mult (37%) decât asupra provocărilor economice. Studiul a avut 14468 de participanți din SUA, UK, China, Japonia, Germania, Franța și India.

Studiul a arătat și că aproape jumătate dintre adulții celor mai mari 7 economii globale atribuie “o mare parte” a responsabilității gestionării eficiente a schimbărilor climatice companiilor multinaționale și guvernelor. Rezultatele complete pot fi consultate în nota redacției de mai jos.

Cu o amprentă de carbon de dimensiunea statului finlandez, Mars își propune să reducă emisiile în termeni absoluți cu 50% până în 2030, adică cu aproximativ 15 milioane de tone metrice, pornind de la reducerea de 8% a GES de până acum. Foaia de Parcurs Mars Net Zero include detalii despre cum credem că Net Zero este realizabil pentru Mars și servește ca strategie publică accesibilă pe care companiile din toate sectoarele să o poată folosi pentru a implementa imediat acțiuni semnificative Net Zero. Acest lucru înseamnă includerea tuturor emisiilor, prioritizarea faptelor, nu a promisiunilor, avansarea progresului cu repere reale, luarea de decizii azi care să aibă efecte mâine și acoperirea emisiilor ce nu pot fi reduse prin eliminări de înaltă calitate ale dioxidului de carbon.

 Pentru a atinge Net Zero, Mars se va concentra pe:

  • Tranziția către energie 100% regenerabilă – prin schimbarea surselor de alimentare a fabricilor, birourilor și spitalelor veterinare, adresând energia utilizată de fermieri, modul în care se aprovizionează cu ingrediente și chiar energia utilizată de clienți (comercianți cu amănuntul), de consumatori și de proprietarii de animale de companie.
  • Reproiectarea lanțurilor sale de aprovizionare pentru a opri defrișările – prin sporirea transparenței și a trasabilității ingredientelor cheie, cum ar fi cacao, soia și carnea de vită.
  • Extinderea inițiativelor în domeniul agriculturii climatice inteligente – prin colaborarea cu fermierii în domeniul agriculturii regenerative, optimizarea aprovizionării și trecerea la surse regenerabile.
  • Optimizarea rețetelor – dezvoltarea de noi ingrediente cu amprentă redusă de GES pentru gustări și mâncăruri pentru oameni, precum și proteine alternative pentru hrana animalelor de companie.
  • Îmbunătățirea și optimizarea logisticii – reproiectarea rețelelor, a tipului de transport pe care se bazează Mars și a surselor de energie utilizate, precum vehicule electrice sau potențialul hidrogen verde.
  • Încorporarea acțiunii climatice în afaceri – încorporarea țintelor climatice în guvernanța și planificarea afacerii, inclusiv ca obiectiv al acționarilor, în planurile de remunerare variabilă ale directorilor de rang înalt, în procesele de planificare a investițiilor, în strategia sa de fuziune și achiziție etc.
Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: