Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

Mega Image – certificată de Bureau Veritas pentru sistemul de management al risipei alimentare

Facebook
LinkedIn

Mega Image a obținut certificarea din partea Bureau Veritas pentru sistemul de management al risipei alimentare, care atestă că întregul proces de gestionare a risipei de alimente este implementat și este în conformitate cu cerințele standardului Bureau Veritas „Food Waste Management System”. Certificarea a fost acordată în urma unui proces de audit defășurat în cadrul magazinelor selectate prin eșantionare și a sediului central Mega Image România.

Pe parcursul procesului de audit, o serie de indicatori relevanți au fost identificați în managementul risipei de alimente, de la investiții, soluții și inovații tehnologice și procese eficientizate aplicate în magazine, centre logistice și la sediul central.

Astfel, certificarea confirmă implementarea unor măsuri în magazine care au ca scop prevenirea și reducerea risipei de alimente:

  • Planificarea eficientă a sortimentației de produse și comenzi optimizate în special în departamentele fresh pentru a reduce pierderile de produse. În 2022, cantitatea de alimente risipite a fost redusă cu 1.793 de tone.
  • Eficientizarea programului de coacere pentru patiserie și panificație. Astfel, în toate magazinele, produsele de panificație și patiserie sunt coapte doar în funcție de cerere și pot fi comandate de clienți, când au nevoie.
  • Controlul zilnic de verificare a termenelor de expirare și aplicarea unor discount-uri între 20% și până la 90% prin vânzarea accelerată pentru produse cu termen scurt de expirare pentru a evita risipa.
  • Implementarea tehnologiei Dry-Mist pentru zona de fructe și legume în 6 magazine pentru păstrarea îndelungată a prospețimii produselor ușor perisabile.
  • Sponsorizări cu alimente conforme pentru consum, oferite organizațiilor partenere care deservesc grupuri vulnerabile de persoane. În 2022, Mega Image a susținut comunitățile defavorizate cu un total de 822 tone de alimente.
  • Extinderea susținerii ONG-urilor care au ca scop protecția animalelor, cu alimente bune de consum, dar care nu mai sunt conforme pentru comercializare.

Certificarea a confirmat că Mega Image gestionează și organizează munca angajaților pentru prevenirea risipei de alimente, asigură pregătirea și abilitățile relevante pentru echipa de management, raportează centralizat managementului. În 2022, Mega Image a investit în workshop-uri dedicate pentru responsabilizarea angajaților privind risipa de alimente, la care au participat reprezentanți din fiecare departament din companie și au fost stabilite inițiative de reducere a risipei conform obiectivelor.

Certificatul emis de Bureau Veritas Romania este valabil 3 ani și vizează toate magazinele din rețea, atât sub bradul Mega Image, cât și Shop&Go.

În plus, pentru anul în curs și pentru următorii ani, Mega Image și-a asumat noi obiective privind risipa de alimente stabilite pe categorii de produse, iar evaluarea rezultatelor obținute se face periodic și sunt implementate noi acțiuni de reducere în cazul în care unele categorii de produse nu au o evoluție pozitivă.

Până în 2030, Mega Image și-a asumat un nou obiectiv de reducere a risipei de alimente, la nivel de grup Ahold Delhaize, cu o reducere de 50% față de anul 2016.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: