Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

SAP anunță un sistem de contabilizare a emisiilor care să fie la fel de auditabil, transparent și fiabil

Facebook
LinkedIn

În urmă cu cincizeci de ani, SAP a revoluționat contabilitatea financiară cu ajutorul unui software de planificare a resurselor întreprinderii (ERP). Acum, SAP duce „R”-ul din ERP mai departe și include emisiile de carbon în definiția resurselor.

Având în vedere schimbările rapide ale reglementărilor și presiunea tot mai mare exercitată de decidenți pentru a funcționa în mod durabil, companiile au nevoie de un sistem de contabilizare a emisiilor care să fie la fel de auditabil, transparent și fiabil precum contabilitatea financiară. Cu noul sistem de contabilitate verde de la SAP, așa-numitul Green Ledger, companiile nu mai trebuie să își estimeze emisiile de CO2, ci le pot înregistra pe baza datelor reale. Acest lucru le permite să își gestioneze indicatorii de mediu în mod la fel de transparent, precis și fiabil ca rezultatele lor operaționale.

SAP anunță o actualizare a soluției SAP Sustainability Footprint Management, o soluție unică care calculează și gestionează întreaga gamă de emisii la nivel de companie, lanț valoric și produs. SAP anunță, de asemenea, aplicația SAP Sustainability Data Exchange, o nouă soluție pentru ca întreprinderile să poată face în siguranță schimb de date standardizate privind sustenabilitatea cu partenerii și furnizorii, astfel încât să poată reduce mai rapid emisiile de dioxid de carbon din lanțurile de aprovizionare.

SAP lansează, de asemenea, o nouă versiune a soluției SAP Sustainability Footprint Management. Cu această soluție completă, toate emisiile pot fi calculate și controlate – la nivelul companiei, al lanțului valoric și al produselor. În același timp, SAP introduce noua aplicație SAP Sustainability Data Exchange. Aceasta permite companiilor să facă în siguranță schimb de date standardizate privind sustenabilitatea cu partenerii și furnizorii, astfel încât să poată accelera decarbonizarea lanțurilor de aprovizionare.

Oferta SAP privind Green Ledger va face parte din soluțiile RISE with SAP și GROW with SAP.

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: