Logo ESG media

PARTENER
STRATEGIC

Sustainable Fitch a lansat Indexul de urmărire a reglementărilor ESG și a Standardelor de Raportare

Facebook
LinkedIn

Sustainable Fitch a lansat  Indexul de urmărire a reglementărilor ESG și a Standardelor de Raportare, un instrument Excel care poate fi descărcat și care își propune să aducă claritate asupra mediului de reglementare ESG în plină evoluție. Tracker-ul monitorizează taxonomiile sustenabile, dezvăluirile corporative ESG, dezvăluirile corporative legate de climă, cerințele și dezvăluirile fondurilor ESG și principalele standarde de raportare.

Unele dintre cele mai notabile actualizări de la începutul anului 2023 includ progresele înregistrate în ceea ce privește taxonomiile din Brazilia, Mexic, regiunea ASEAN și UE. Taxonomiile acoperă din ce în ce mai mult aspectul tranziției, cu unele diferențe notabile în abordarea anumitor activități, inclusiv termenele de eliminare treptată a cărbunelui și captarea și stocarea carbonului.

Mai multe autorități de reglementare, inclusiv cele din India, Japonia și Coreea de Sud, și-au îndreptat, de asemenea, atenția asupra „greenwashing-ului” și elaborează norme privind fondurile ESG.

Proiectul final al standardului ISSB, așteptat la sfârșitul trimestrului al doilea din acest an, va fi primul standard ESG internațional. Integrarea standardului de către autoritățile de reglementare în contextele lor locale va fi probabil monitorizată îndeaproape.

Se pare că India lucrează la o taxonomie, în timp ce China ar plănui să facă obligatorie prezentarea de informații ESG pentru toate firmele listate pe piețele interne.

Supravegherea de către autoritățile de reglementare a proceselor, denumirilor și materialelor de marketing ale fondurilor ESG a crescut, în condițiile în care numărul de produse financiare cu afirmații „verzi”, „sustenabile” și „ESG” este în creștere. Autoritățile de reglementare urmăresc să limiteze practicile de „greenwashing” și afirmațiile înșelătoare ale unor astfel de fonduri, se arata in raport.

‘ESG Regulations and Reporting Standards Tracker – May 2023 Highlights’ este disponibil AICI

Facebook
LinkedIn

ROMANIAN ESG SUMMIT

ESG Media

CSR News

CSR Media

Cele mai recente

Te-ar putea interesa şi: